ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Zemiaky – 10 ks
Klobása – 1 ks
Kukurica – 100 g
Smotana 33% – 200 ml
Vajce – 1 ks
Eidam/Gouda, 45% tuku v sušine – 50 g
Repkový olej
AKO NA TO:
Inšpiráciou pre tento jednoduchý obed bolo nájdenie zapekacej misy po babičke. Spomienkami som sa vrátil do detstva, kedy nám robievala francúzske zemiaky. Lenže s vareným vajíčkom a samotnou klobásou to nie je úplne ono. Tak som si vymyslel variantu, ktorú zbožňujú všetci.
Trúbu si predhreješ na 180° (horný a spodný ohrev). Zemiaky ošúpeš a nakrájaš na kolieska, rovnako ako aj klobásu. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Pekáč si pomastíš trochou oleja a ukladáš vrstvy: zemiaky – klobása s kukuricou – zemiaky – klobása s kukuricou – zemiaky.
Zakryté pečieš 60 min. Potom si vajíčko rozšľaháš v smotane a podleješ tým zemiaky, nastrúhaš syr a dáš odokryté zapiecť ešte na 15 min. Teplotu ponecháš na 180°, ale zmeníš režim na horný gril a fúkanie.
Môžeš zajedať čím chceš, ale výborné je to s klasickými uhorkami alebo baraními rohmi. A máš vlastne hotovo, takže dobrú chuť. 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
527 kcal, tuky 33 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 38 g, vláknina 3 g