Zapečené zemiaky s lososom a špenátom

recept, losos, špenát, večera, obed, cesnak, zapečené, fitness recept, fitrecept, jedálniček

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Losos – 400 g

Zemiaky – 2-3ks/osoba

Smotana, sladká 33% – 250 ml

Špenát, listy – 125 g

Cesnak – 2 strúžiky

Vajíčko – 1 ks

Soľ, Čierne korenie

AKO NA TO:

Vieš, že keď hľadáš jednoduchú a zdravú večeru, môžeš sa na mňa obrátiť.

Predhrej si trúbu na 180 stupňov (horný gril a fúkanie). Zemiaky nakrájaj ako len chceš. Dokonca, ak máš mladé zemiaky, môžeš ich nechať aj so šupkou, vlož ich do zapekacej misy, ktorú si predtým trocha podlial olejom a daj ich odokryté piecť na 20min. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Vyber ich, pridaj listy špenátu a premiešaj, aby sa špenát dostal všade.

V smotane rozšľahaj vajíčko a pretlačený cesnak a celú zmes vylej rovnomerne na zemiaky. Na vrch ešte polož filety lososa a daj odokryté piecť na ďalších 20 – 25 min.

Na záver môžeš ešte okoreniť, ale nie je to nutnosť a máš hotovo. Pošmakuje si každý tak, že budú krochkať blahom.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

570 kcal, tuky 32 g, bielkoviny 29 g, sacharidy 40 g, vláknina 4 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: