Pečené zemiaky s mozzarellou

pečené zemiaky, mozzarella, syr, pažítka, jogurt

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Zemiaky – 2 väčšie kusy/osoba

Mozzarella – 250 g

Cibuľa červená – 1 ks

Tvrdý syr Eidam/Gouda 45% – 100 g

Biely jogurt gréckeho typu

Soľ, Pažítka

AKO NA TO:

Jednoduchý a rýchly obed? Ty vieš, že si na správnom mieste. 😉

Zemiaky len umyješ, narežeš ako na obrázku a dáš piecť pri 190°na 60 min.

Kým sa ti zemiaky pečú, nastrúhaš mozzarellu a zmiešaš s najemno nasekanou cibuľkou. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Keď máš zemiaky upečené, opatrne naplníš zmesou mozzarelly a cibuľky, posypeš nastrúhaným syrom a dáš ešte na 10 min. zapiecť.

Osolíš si až na tanieri a podávaš s bielym jogurtom a čerstvou pažítkou.

Dobrú chuť.

TIP: zemiak si polož medzi 2 varešky a nemôže sa stať, že by si ho prekrojil 😉 a rozhodne vyskúšaj aj tieto pečené zemiaky alebo tieto s mäsom a hubami 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

541 kcal, tuky 27 g, bielkoviny 24 g, sacharidy 60 g, vláknina 4 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: