ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Bryndza – malé balenie 125 g
Balkánsky syr – 100 g
Provensálske pesto – recept nájdeš tu
Zeleninový šalát – hodí sa k tomu tento
Pečivo na hrianky, prípadne jednohubky
AKO NA TO:
Recepty s bryndzou končia väčšinou ako bryndzové halušky alebo bryndzová nátierka alebo ako nezdar. Ale toto. Toto je mega pecka. A keď to povedala aj moja mama, ktorá bola u nás na návšteve, keď som s týmto experimentoval, tak niet o čom.
Balkánsky syr si nastrúhaš na malé kúsky, rozmiešaš s bryndzou a zo zmesi vytvaruješ menšie guličky. Obalíš ich v peste a máš hotovo.
Teda ešte si priprav hrianky alebo jednohubky a lahodný šalát v sladkokyslom náleve.
Dobrú chuť.
TIP: môžeš použiť aj ako nátierku tak, že guličky rozotrieš alebo kľudne ako jednohubky 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
385 kcal, tuky 16 g, bielkoviny 11 g, sacharidy 29 g, vláknina 0 g