ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Kuracie pečienky – 500 g
Cibuľa – 2 väčšie kusy
Maslo – 250 g (200g k cibuli, 50g na preliatie paštéty na záver)
Slanina oravská – 50 g
Cesnak – 1 strúčik
Soľ, Čierne korenie, Rozmarín
Brandy – nepovinné
AKO NA TO:
Receptov na domáce paštéty, alebo paté je dnes na internete už neúrekom. Ale čo tak urobiť si ju jednoducho bez miliardy prísad? Poďme na to.
Opečieš nakrájanú slaninu, kým nepustí masť. Pridáš maslo, nakrájanú cibuľu aj cesnak. Na veľkosti nezáleží, aj tak to budeš na konci mixovať. Dusíš na miernej teplote.
Keď máš cibuľu do zlatista opečenú, pridáš na menšie kúsky nakrájané kuracie pečienky. Premiešaš a spolu dusíš, kým sa ti pečienky neprepečú. To, či nie sú surové zistíš tak, že jednu rozkrojíš. Nenechávaj ich tam ale dlho, nechceš ich prepiecť do sucha. Chceš mať paštétu lahodnú. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Pred koncom môžeš pridať trochu brandy. Neboj alkohol sa ti odparí, ale chuťovo ti ju posunie o level vyššie.
Osolíš, okoreníš a už to len celé rozmixuješ.
No a na záver prichádza to, čo ti paštétu odlíši od ostatných a urobí ti ju fantastickou. Rozpusti si zbytok masla na miernej teplote. Pridaj natrhané lístky rozmarínu, nechaj trochu speniť a hneď odstav. Keď ti maslo trochu vychladne, prelej tým pripravenú paštétu a pri skladovaní v chladničke ti vytvorí krásnu, žltú tukovú vrstvu, ako na obrázku.
Dobrú chuť.
TIP: ak to budeš mať veľmi, ale naozaj veľmi hutné, môžeš pridať trochu vody a premiešať to 😉 neboj, nič sa ti s tým nestane… aj tak ju do ďalšieho dňa zjete celú, to ti garantujem 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (bez pečiva):
200 kcal, tuky 16 g, bielkoviny 12 g, sacharidy 1 g, vláknina 0 g