ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Treska, filet – 800 g
Zemiaky – 2ks/osoba
Hladká múka – 125 g
Pivo, svetlý ležiak – 125 ml
Vajíčko – 1 ks
Cukor – 1 čl
Soľ, Čierne korenie, Repkový/Slnečnicový olej
Citrón alebo Jablčný ocot
Na hranolky: majonéza s jogurtom a horčicou zo šalátu Majo Dižon
AKO NA TO:
Tradičný britský street food. Ešte predtým, než to prišlo do módy, si si mohol na ostrovoch túto pochúťku objednať prakticky na každom rohu. Dnes si ju objednáš už kdekoľvek vo svete. Lenže podávať premastenú rybu v novinovom papieri a hranolky s octom znie divne. Ono aj príprava je dôležitá. Nemusíš to mať nasiaknuté tukom a nemusíš si ani dávať ocot na hranolky. Ako, ti ukážem na nasledujúcom postupe.
Pripravíš si cestíčko. Zmiešaš múku, vajíčko, pivo, štipku soli, trocha čierneho korenia a čajovú lyžičku cukru. Vyššie uvedený pomer by ti mal stačiť na 4 poriadne porcie ryby. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Filety tresky opláchneš a osušíš. Pozdĺžne ich rozdeľ na menšie kúsky. Budú sa ti lepšie obaľovať a vyprážať. Obojstranne namočíš v cestíčku a vypražíš, aby mali krásnu farbu. Ryba sa upečie rýchlo, nemusíš sa báť, že zostane surová.
Môžeš si pripraviť klasické alebo aj tieto domáce hranolky.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
728 kcal, tuky 26 g, bielkoviny 46 g, sacharidy 76 g, vláknina 6 g