ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Hermelín
Sušené paradajky v oleji
Chilli papričky – 2 druhy (čerstvá/sušená + naložená)
Cibuľa
Cesnak
Čierne korenie, Bobkový list, Repkový olej
AKO NA TO:
Toto je chuťovka, ktorú má rád snáď každý, koho poznám. A snáď každý, koho poznám, na to má aj svoj recept. Keďže Muž v kuchyni sa snaží svoj život v kuchyni žiť jednoducho, prinášam ti svoj naozaj ľahký a jednoduchý recept ako naložiť Hermelíny a dopriať si doma túto pochúťku k pivu. Navyše v dnešnej „COVIDovej“ dobe, kedy nám zatvárajú reštaurácie a bary sa ti bude hodiť recept, ako si dopriať domáci nakladaný Hermelín.
Počet Hermelínov nechám na tebe. Od toho bude závisieť aj počet sušených paradajok, oleja atď.
Každý Hermelín prekrojíš a naplníš sušenou paradajkou a chilli papričkou. Nešetri. Potom ich ukladáš do nádoby v poradí – trochu oleja na spodok, syr, trochu nakrájanej cibule, jeden bobkový list, celé čierne korenie a v tomto poradí pokračuješ až kým nádobu naplníš. Na záver doleješ olejom, aby ti všetky syry krásne plávali. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Pomedzi to všetko ešte do nádoby vkladáš aj strúžiky cesnaku, chilli papričky, nakrájanú cibuľu a sušené paradajky, ktoré ti zostali. Neboj sa toho. Čím viac sa ti podarí to naplniť, o to menej oleja musíš použiť..
Nechaj v chladničke odstáť sedem dní.. ja to ale nikdy nevydržím, začínam ich konzumovať už po piatich dňoch. 😀
K tomu si otvor chladené pivko a máš hotovo.
PS: nezabudni si naložiť aj utopence a vyskúšať aj rozpečený hermelín 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu bez pečiva:
359 kcal, tuky 28 g, bielkoviny 28 g, sacharidy 1 g, vláknina 0 g