ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4-6 porcií):
Oškvarky – 200 g
Horčica, plnotučná – 1-2 PL
Cibuľa – 1 menší kus
Čerstvý chlieb
Cibuľka a Kyslé uhorky na servírovanie
Soľ, Čierne korenie
AKO NA TO:
Keď vidím ako dokážu ľudia túto nátierku prekombinovať s vajíčkami, majonézou alebo dokonca s uvareným zemiakom… no, nechám to tak, nebudem to komentovať. Sto ľudí, sto chutí. Ty si ju však urob jednoducho a poctivo.
Pomelieš si oškvarky najemno, ale nie na kašu. Chceš tam mať stále chrumkavé kúsky. Zmiešaš s horčicou, najemno nakrájanou cibuľkou, osolíš, okoreníš, premiešaš a máš hotovo.
Aké jednoduché, no nie? Veď si netreba život komplikovať.
Dobrú chuť.
TIP: ak nemáš naozaj čerstvý chlieb priamo z pekárne, tak si radšej opeč ten, čo máš doma… s hriankou je to možno ešte aj lepšie 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
233 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 8 g, sacharidy 23 g, vláknina 2 g