Utopence s Jackom

utopence, recept, Jack Daniels, špekačky, k pivu

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Špekačky – koľko sa ti zmestí do pohára/nádoby

Cibuľa (používam pomer 1 väčšia cibuľa na 2 špekačky)

Nakladané feferónky

Zálievka – na 1l vody budeš potrebovať:

Ocot – 2 dcl

Jack Daniels – 3 x 0,5 dcl

Chilli paprička

Repkový/Slnečnicový olej – 1 dcl

Cukor – 2 PL

Soľ, Čierne korenie celé, Bobkový list

AKO NA TO:

Len na pár vecí sa budeš tešiť týždeň. A toto je jedna z nich. Tieto utopence vznikli tak trochu z hecu, lebo do práce priniesla kolegyňa svoje. Po pár podpichovačkách, že jak je možné, že Muž v kuchyni nemá na stránke recept na utopence som si povedal, veď počkaj. Ja ti ukážem. Recept na zálievku musel zostať tak trochu klasický, zároveň ale nemám rád ďalšie prísady typu cesnak a rôzne ďalšie bylinky. Predsa len to má byť jemné, lahodné, kyslé, mierne pikantné a má sa k tomu hodiť dobre vychladené pivo. A má to byť jednoduché samozrejme, že si to pripravíš kedykoľvek znova.

A tak si jedného dňa vykračujem z obchodu, kde zrovna mali v akcii Jacka. A presne. To bol ten moment. Vravím si veď čo? To nemôže byť zlé. A veru, že ani nie je. Naopak. Je to fantastické a neboj, človek sa z toho neopije, lebo sa alkohol vyvarí a zostane len chuť Jacka. A nebude ani zbytočne výrazná, nech neprebíja tú „klasickú“ chuť utopencov. Ale predsa budú o niečo lepšie. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Začneš tým, že si narežeš špekačky a naplníš ich nakrájanou cibuľou. Striedavo vkladáš do nádoby a začínaš cibuľou. Takže cibuľa-špekačky-nakladané feferóny a pokračuješ až po okraj.

Až následne si pripravíš zálievku, pretože ich potom zaleješ ešte horúcou, tesne po varení. Do vody pridáš všetky prísady (okrem Jacka, ten ide až na záver) a privedieš k varu. Daj si pozor, aby sa ti cukor roztopil. Následne pridáš Jacka, premiešaš, necháš prejsť varom a odstavíš. Celú zálievku (ešte horúcu, takže opatrne) naleješ do pripravených nádob. Leješ pomaly, aby sa ti zálievka dostala všade a necháš odstáť. Keď to celé vychladne, dáš do chladničky a čakáš 7 dní. Vydrž to, stojí to za to.

Dobrú chuť.

TIP: keď už sme pri pochúťkach k pivu, vyskúšaj tento nakladaný hermelín 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (1 utopenec + 2 plátky chleba):

408 kcal, tuky 18 g, bielkoviny 19 g, sacharidy 45 g, vláknina 4 g

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA CHEAT-DAY: