ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Losos filet – 400 g
Cherry paradajky – 250 g
Hlávkový šalát – 250 g
Paprika (pre estetiku ideálne žltá) – 1 ks
Parmezán – 80 g
Olivový olej – na pokvapkanie na taniery
Soľ, Čierne korenie
AKO NA TO:
Ak hľadáš odpoveď na otázku – čo na obed? Tu je ideálny a rýchly recept.
Celá príprava spočíva len v tepelnej úprave lososa. Niekto to rád opeká na panvici, ale niekto, kto má doma 2 deti, manželku a nejaké tie koníčky volí jednoduchšiu variantu – upečie ho v trúbe „na sucho na papieri na pečenie“, 25-30 min. pri 200°. Solíme a koreníme až na tanieri. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, ukladáme na tanier podľa chuti, farby a nálady, potom losos a na záver nadrvený/nastrúhaný parmezán a trochu olivového oleja. Medzitým si na sucho, stačí v hriankovači, opečieme hrianky, ale nie je nutnosť.
Tento výborný recept na lososa je nielenže dobrý aj na chudnutie, ale hodí sa aj ako ľahký a zdravý obed počas tvojho náročného dňa alebo aj cez víkend.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
278 kcal, tuky 17 g, bielkoviny 29 g, sacharidy 3 g, vláknina 2 g