ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):
Červená repa (čerstvá alebo predvarená) – 300 g
Tvaroh jemný, nízkotučný – 250 g
Lučina – 100 g
Tekvicové semiačka, 20 g
Celozrnný chlieb, 50-70 g na porciu
AKO NA TO:
Na otázku čo na večeru, je veľmi jednoduchá odpoveď.
Ak má čerstvú repu, tak ju očisti a nastrúhaj. Ak predvarenú, tak rovno strúhaš. Pridaj tvaroh s Lučinou a rozmiešaj do zmesi, ktorú buď natieraš na chlieb alebo ješ vidličkou/lyžičkou a chlebom len zajedáš.
Nezabudni ozdobiť tekvicovými jadierkami, ktoré opečieš na panvici na sucho a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
122 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 10 g, sacharidy 11g, vláknina 3 g