Nátierka z červenej repy

pomazánka, červená repa, tvaroh, Lučina, tekvicové jadierka, zdravá, rýchla, chutná, jednoduchá večera

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):

Červená repa, čerstvá – 300 g

Tvaroh jemný, nízkotučný – 250 g

Lučina – 100 g

Tekvicové semiačka, 20 g

Celozrnný chlieb, 50-70 g na porciu

AKO NA TO:

Na otázku čo na večeru, je veľmi jednoduchá odpoveď.

Červenú repu očistíme a nastrúhame do misky. Pridáme tvaroh s Lučinou a rozmiešame do zmesi, ktorú buď natierame na chlieb alebo jeme vidličkou/lyžičkou a chlebom len zajedáme. Ozdobíme tekvicovými semiačkami, ktoré opečieme na panvici na sucho a máme hotovo

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

122 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 10 g, sacharidy 11g, vláknina 3 g


TIP: Ak si ju nenatriete na chlieb, ale budete len zajedať, kľudne ju volajte aj šalát 🙂 Táto „akokoľvek to nazvete“ je nielen veľmi zdravá, ale aj jednoduchá na prípravu, že si ju môžeš pripraviť ktorýkoľvek deň 😉