ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):
Údená makrela, celá – cca 200 g
Vajce – 2 ks
Maslo/Rastlinný tuk – 70 g
Čerstvý chlieb (50-70 g na porciu)
Zelenina podľa chuti
Soľ
AKO NA TO:
Z makrely potrebujeme len mäso, takže ho opatrne oberieme, aby v ňom nezostali kosti a zbytok vyhodíme.
Vajíčka uvaríme na tvrdo, žĺtka pridáme k rybe, bielka nakrájame na malé kocky a pridáme tiež.
Na záver pridáme maslo (alebo rastlinný tuk podľa preferencií) a všetko spolu rozmiešame do jemnej nátierky. Podľa chuti osolíme a zajedáme zeleninou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
286 kcal, tuky 15 g, bielkoviny 10 g, sacharidy 28 g, vláknina 6 g