ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Bulgur – 250 g
Šošovica, červená – 250 g
Tofu, (prírodné, natural, biele..) – 2 balenia, cca 360g
Cesnak
Sójová omáčka
Petržlenová alebo iná zelená vňať na ozdobenie
Repkový alebo Slnečnicový olej
Soľ, Čierne korenie
AKO NA TO:
To, že nie som vegán ani vegeterián je všeobecne známe. Ale fixovať sa len na mäso je tiež podľa mňa extrém a je predsa len vhodné mať pestrú stravu.
Ak ťa zaujíma výborný a jednoduchý recept s bulgurom a tofu, tak sa inšpiruj tu nižšie.
Nakrájané tofu si pred opečením aspoň na 2 hodiny naložíš do sójovej omáčky. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Nakrájaný cesnak trochu opečieš na oleji, pridáš bulgur a šošovicu. Nemusíš predtým namáčať. Podleješ vodou, cca 500 ml a necháš na miernej teplote a prikryté variť. Osolíš, okoreníš.
Počítaj s tým, že ti bulgur aj šošovica vodu vpijú, tak sa priprav na ďalšie podliatie, cca ďalších 250 ml, lebo to spolu povaríš kým ti šošovica aj bulgur nezmäknú. Cca 15min.
Na panvici alebo grile si opečieš kúsky tofu a môžeš podávať.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
252 kcal, tuky 10 g, bielkoviny 12 g, sacharidy 29 g, vláknina 4 g