ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Cícer – 250 g
Cherry paradajky – 250 g
Špenát, Rukola, listy z Červenej repy, príp. čokoľvek iné zelené podľa chuti – 125 g
Soľ, Čierne korenie, Olivový olej
Voliteľné – toasty príp. iné pečivo, jogurt gréckeho typu
AKO NA TO:
Keď nemáš chuť na mäso, vymyslel som si a dosť často aj pripravujem výborný a chutný cícer. Jediné, čo potrebuješ na tento rýchly obed je namočiť ho deň predtým (min. 12 hodín) a následne v slanej vode uvariť (10-15 min.), zleješ a necháš vychladnúť.
Paradajky nakrájaš na polovicu, všetko zmiešaš spolu aj so zelenými listami, okoreníš, pokvapkáš olivovým olejom a máš hotovo.
Dá sa jesť samotný, ale niekedy primiešam jogurt a zajedám opečenými toastmi alebo celozrnným pečivom. Je to potom aj sýtejšie.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (bez pečiva a jogurtu):
209 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 30 g, vláknina 11 g