ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Tekvica Hokkaido – 1/2 ks
Ryža – 1 hrnček (alebo 250 g)
Voda – 2 hrnčeky (cca 500 ml)
Smotana, sladká 33% – 125 ml
Soľ, Muškátový oriešok
Repkový alebo Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Obed, ktorý je jednoduchý a fajnový zároveň? Tento výborný recept ťa prekvapí.
Na celý recept ti stačí jedna hlbšia panvica a najťažšie na ňom bude nakrájať tekvicu. 🙂 (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Nakrájanú tekvicu si na oleji opečieš, cca 10 min. Pridáš ryžu, podleješ vodou, osolíš a na nízkej až miernej teplote podusíš, kým sa voda nevpije a ryža nezmäkne.
Na záver pridáš smotanu, premiešaš, necháš prejsť varom a máš hotovo. Fajnové tekvicové rizoto je na svete.
Dobrú chuť.
PS: inak vedel/a si, že tekvicu môžeš aj upiecť napríklad s kozím syrom?
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
335 kcal, tuky 13 g, bielkoviny 6 g, sacharidy 53 g, vláknina 3 g