ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Cícer – 250 g
Cuketa – 1 stredne veľký kus
Mrkva – 2 ks
Cibuľa – 1 ks
Cesnak – 2 strúžiky
Uhorka a Mrkva na zajedanie
Soľ, Čierne korenie, Repkový alebo Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Hľadáš skvelý recept z cíceru? Táto jednoduchá a ľahká večera to vyrieši. Zároveň verím, že to bude obľúbená pochúťka aj pre vegánov.
Začneš tým, že cícer namočíš deň pred. Aspoň na 12 hodín. Osolíš ho a v tej istej vode aj uvaríš kým nezmäkne. Či je mäkký zistíš, ak aspoň jeden ochutnáš. 🙂 Vodu nevylievaj, budeš ju možno na konci potrebovať.
Zvlášť si na oleji podusíš nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a cuketu. Osolíš, okoreníš, priebežne môžeš podliať trochou vody, ak by si mal pocit, že sa to trošku pripaľuje.
Na záver pridáš uvarený cícer a všetko to spolu rozmixuješ. Ak máš pocit, že je zmes príliš hustá, môžeš pridať trošku vody. Zajedáš čím chceš, ale u nás letí nakrájaná uhorka a mrkva, ktoré slúžia na naberanie miesto lyžice.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
264 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 14 g, sacharidy 37 g, vláknina 13 g
TIP: Zdráham sa to nazvať „cícerová nátierka“, pretože by to nebolo presné, ale „zelenina s cícerom“ mi na to tiež nesedí. Verím, že názov, ktorý som vybral je dostatočne výstižný a nebude evokovať akékoľvek spojenie s tradičnou arabskou pochúťkou.
PS: doporučujem pridať si aj chilli, ale z nejakého dôvodu ho deti nemajú radi 😀
PS 2: a čo niečo dobré aj na obed alebo raňajky? 😉